Journaliste en moeder Miranda van Dijk uit IJsselmuiden neemt je in deze persoonlijke documentaire mee in de zoektocht naar balans in haar gezin. Marijn werd geboren met hersenbeschadiging waardoor hij een verstandelijk vermogen heeft van een kind van ongeveer twee jaar oud. Ik geef in de documentaire toelichting als Rouw- en verliesbegeleider over wat het betekent als je als ouders met chronisch rouw te maken krijgt. Oftewel levend verlies.
Levend verlies
Manu Kierse introduceerde de term Levend verlies in Nederland. Levend verlies gaat om chronische rouw, verdriet om een verlies dat nooit eindigt.
Met het besef dat je kind ‘anders’ is verlies je een verwachting. Hoe je daar op reageert is voor iedereen anders. Er zijn geen goede of slechte gevoelens. Je hebt verdriet dat altijd (on)verwacht kan oplaaien. We noemen dit gevoel ‘levend verlies.’
De documentaire Levend verlies
In de documentaire zie je hoe Miranda samen met haar man Alco en dochter Esmee de onzichtbare kanten van hun leven tonen, waarin liefde en rouw al slingerend hun levenspad bepaalt. Het steeds weer opnieuw aanpassen vraagt om een hoop moed, maar bovenal om het blijven geloven in jezelf en elkaar.
Wil je verder praten of meer informatie?
Misschien is de documentaire heel herkenbaar voor jou als ouder van een bijzonder kind. Wil je verder praten? Misschien kan ik iets voor je betekenen. Ik bied als ervaringsdeskundige en Rouw- en verliesbegeleider een 1 op 1 programma aan voor ouders en mantelzorgers over het thema Levend verlies. Lees verder.
Op woensdagavond 3 november 2021 organiseer ik een digitale thema avond voor ouders over “Levend verlies”.
Ik vraag hiervoor een donatie voor Stichting de Wereld van Anna Sophie van € 25,- euro. Inschrijving kan alvast hier >>
En in de winter van van 2021/2022 verschijnt mijn (e)boek over het leven met Levend verlies.