1 op 1 programma Levend Verlies

59,00

Met het besef dat je kind ‘anders’ is verlies je een verwachting. Hoe je daar op reageert is voor iedereen anders. Dit programma helpt jou om te leren omgaan met terugkerende gevoelens van rouw en verdriet. In vijf sessies leer je:

 • Hoe je ruimte kan maken voor je pijn, door “te zijn” met de pijn, zonder overspoelt te raken door emoties.
 • We staan stil wat er veranderd is in je leven. Of wat er gaat veranderen. Van welke dromen je afscheid moe(s)t nemen.
 • Vanuit verlies gaan we naar (veer)kracht en herstel door te ontdekken wat jouw nieuwe persoonlijke waarden zijn en hoe jij hiernaar kunt leven zodat je op een dagelijkse basis meer geluk ervaart.
 • Je leert afstand te nemen van (negatieve) gedachten en strenge eisen.
 • Je leer hoe je (meer / weer) vertrouwen krijgt in de toekomst.
 • Je leert hoe je vaker kunt ontspannen doormiddel van super korte ademoefeningen en aandacht oefeningen.
 • En.. gewoon een luisterend oor van iemand die écht begrijpt hoe het is.
Categorie: Tag:

1 op 1 traject levend verlies

 

|| Met een aankoop van één van de coaching- of begeleidingsprogramma’s help je niet alleen jezelf, maar steun je ook Stichting de Wereld van Anna Sophie: een ouderinitiatief voor jongvolwassenen met een zeer ernstig meervoudige beperking. ||

Met het besef dat je kind ‘anders’ is verlies je een verwachting. Hoe je daar op reageert is voor iedereen anders. Je kunt je lamgeslagen voelen, geschokt of verdrietig. Of juist boos. Alles door elkaar. Er zijn geen goede of slechte gevoelens. Het je hebt verdriet dat altijd kan (on)verwacht kan oplaaien. We noemen dit gevoel ‘levend verlies.’

Anders dan bij rouw bij een overlijden gaat levend verlies dus over chronisch rouw: verdriet om een verlies dat nooit eindigt. Aan jou de taak om het te integreren in je leven. En dat dat niet altijd eenvoudig is, weet ik niet alleen als rouw- en verliesbegeleider maar ook als moeder van een dochter met een intensieve zorgvraag.

Herken jij jezelf in deze punten?

 • Je ervaart steeds terugkerende gevoelens van verdriet en rouw.
 • Je ervaart druk en stress om alles wat je nog moet regelen voor je zorgintensieve kind/dierbare
 • Je maakt je (grote) zorgen om de toekomst.
 • Je bent vermoeid, gejaagd, boos of huilerig en hebt moeite met ontspannen.
 • Je eigenlijk “geen tijd” hebt om bij je gevoel stil te staan, je moet door.
 • Je weet dat je eigenlijk teveel van jezelf vraagt, maar je hebt het gevoel dat je geen keus hebt.
 • Omstanders zoals familie vinden dat je het nu wel “verwerkt” moet hebben.
 • Je weet niet goed meer wat belangrijk is voor jou.

Tijd en aandacht voor jezelf is vaak geen prioriteit terwijl net dat – zelfzorg – helpt om voor je bijzondere kind te zorgen.

Emoties blijven terugkomen en aandacht vragen, totdat je naar ze luistert. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want we zijn allemaal geneigd om nare emoties te onderdrukken. Schouders eronder en door! Toch? Er bestaat helaas geen quick fix. Dit programma biedt jou een persoonlijke toolkit om te leren omgaan met je emoties.

In het 1-op-1 programma leer je:

 • Hoe je ruimte kan maken voor je pijn, door “te zijn” met de pijn, zonder overspoelt te raken door emoties.
 • We staan stil wat er veranderd is in je leven. Van welke (eigen) dromen je afscheid hebt genomen.
 • Vanuit verlies gaan we naar (veer)kracht en herstel door te ontdekken wat jouw nieuwe persoonlijke waarden zijn en hoe jij hiernaar kunt leven zodat je op een dagelijkse basis meer geluk ervaart.
 • Je leert dat (negatieve) gedachten “maar” gedachten zijn.
 • Je leer hoe je (meer / weer) vertrouwen krijgt in de toekomst.
 • Je leert hoe je vaker kunt ontspannen doormiddel van super korte ademoefeningen en aandacht oefeningen.
 • En.. gewoon een luisterend oor van iemand die écht begrijpt hoe het is.

Dit is wat het programma inhoudt

 • Vrijblijvende intake om te kijken of het klikt.
 • 5 individuele sessies via teams
 • Tussen de sessies door persoonlijke begeleiding per mail
 • Een gepersonaliseerd werk en inspiratieboek

Kosten

59 euro per sessie

Vrijgesteld van BTW. Het betreft een donatie met tegenprestatie voor het ouderinitiatief Stichting de Wereld van Anna Sophie

Wanneer jij goed voor jezelf zorgt, jezelf bent en doet wat bij je past dan is dat voor jezelf en je kind met een beperking een winst. Werk aan jezelf. Door te accepteren wat je niet kunt veranderen en te veranderen wat je niet kunt accepteren.”

 

Als je twijfelt over dit programma

Twijfel je over het programma? Of heb je vragen? Neem dan vooraf even contact op met mij via info@dewereldvanannasophie.com. en ik mail je zo snel mogelijk terug om jouw vragen te beantwoorden. Ik kan dan met je meedenken of dit programma bij je past.

 

Over mij

Vanuit eigen interesse naar de impact van een ingrijpende levensgebeurtenis op mensen, startte ik in 2018 met de opleiding Rouw- en verliesbegeleiding. Ik raakte zo enthousiast over thema’s als levenskracht, veerkracht en balans dat ik hierna nog een aantal cursussen en trainingen volgde over o.a. de ademhalingstechniek van Buyteko, Mindfulness en over de coachmethode: Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

In 2020 startte ik met de opleiding Holistische coachen om meer lichaamsgerichte begeleiding toe te passen. Deze opleiding hoop ik in 2021 af te ronden.

In 2019 besloot ik mijn professionele- en persoonlijke inzichten te delen en sindsdien begeleid ik ouders van bijzondere kinderen en mantelzorgers. De opbrengsten schenk ik (tot 2015) volledig aan de Stichting de Wereld van Anna Sophie.

Over mijn werkwijze

Ik probeer de gevoelens en gedachten als coach en begeleider niet te veranderen. Simpelweg omdat het heel normaal is dat we af en toe en soms een langere tijd nare gevoelens en gedachten hebben.

Sterker nog, het veranderen van (ongewenste) denkpatronen is haast niet te doen. Hetzelfde geldt voor het sturen of wegduwen van pijnlijke emoties. In tegenstelling tot wat veel therapeuten en bewezen onderzoeken wél doen beweren. (RET methode).

Pijnlijke gevoelens wegduwen of gedachten leren sturen betekent vaak dat ze “ergens” in je lichaam gaan vastzitten. Of dat jij een rol gaat aannemen (coping) die eigenlijk niet bij je past.

Ik werk anders: ik verander de relatie die we hebben met deze gedachten en gevoelens. Hierdoor ontstaat een mildere levenshouding (Acceptance) en word je vrijer en veerkrachtiger.

Dit wordt de ACT methode genoemd waarbij de focus ligt op het aanvaarden van gedachten en gevoelens door te bedenken dat het ‘maar’ gedachten zijn. We hoeven er niet naar te handelen door ze weg te duwen of ze te veranderen. Je kan ze bewust opmerken en erbij blijven.

Doordat je niet hoeft te worstelen (vechten, vluchten, afleiding, rol aannemen etc.), ontstaat er vanzelf meer ruimte en energie die je kan richten op datgene wat écht belangrijk en van waarde is en jouw leven verrijken. Vanuit daar kan je op eigen kracht en wijsheid actie ondernemen (commitment) ondanks en met alle hinderlijke gevoelens en gedachten.

“Geef mij de kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, en de wijsheid om het verschil hiertussen te zien.”

Franciscus van Assisi

Ervaringen van anderen:

 

Janneke – moeder van Sander (16) met CP
“Ik kwam via de Psychologie magazine bij Stephanie terecht. Ik had erg het gevoel geleefd te worden door drukke baan en als moeder van mijn gehandicapte zoon en andere 2 kinderen. Stephanie heeft mij super goed geholpen met nieuwe inzichten over wat belangrijk is voor mij. Fijne inzichten over mijn schuldgevoelens en het verdriet wat ik regelmatig voel. De tips en oefeningen zijn heel makkelijk en kosten geen extra tijd. Ook fijn dat ze mij begrijpt als moeder van een gehandicapt kind. Scheelt zoveel! De wandelsessie in Ommen is echt een aanrader. Zo fijn!! Het was het stuk rijden meer dan waard. De oefeningen die ik daar geleerd heb pas ik nog altijd toe tijdens het wandelen.”

Melissa (dochter 9 maanden met Syndroom van Down)

“Mijn dochter is te vroeg geboren en heeft een hartafwijking en Downsyndroom. De geboorte was echt traumatisch. Op advies van neonatologie verpleegkundige hulp gaan zoeken om even te praten met iemand. Ik heb 4 sessies gedaan en ga zeker terugkomen. Stephanie luistert echt goed en zo fijn dat ze het begrijpt. Het was echt een moment voor me zelf. We hebben veel ademhalingsoefeningen gedaan en bodyscan omdat ik erg in me hoofd zit door alle zorgen. Ook door vroeger. Stephanie heeft me zoveel vertrouwen gegeven dat ik het kan. Je bent een topwijf Stephanie. Dankjewel!!”

 

“Just living is not enough…
one must have sunshine,
freedom, and a little flower.”
Hans Christian Andersen

Scroll naar boven