Samen dromen samen bouwen

Wat als een ouderinitiatief begon...

In 2019 is Stephanie van Witzenburg het ouderinitiatief “Stichting de Wereld van Anna Sophie” gestart vanuit een droom dat haar dochter met een meervoudige beperking, samen met een aantal huisgenoten een fijn eigen (t)huis mag hebben. Geen instelling maar een huis zoals thuis, zonder de veiligheid en kwaliteit uit het oog te verliezen.

Mooi Leven Huis Zwolle

In 2021 werd het bestuur van het ouderinitiatief benaderd door de initiatiefnemers van Nabijnetwerk. Zij lieten het “alternatief” zien. Geen ouderinitiatief, maar ook geen instelling. Wel een Mooi Leven Huis, wat veel meer betekent dan alleen wonen.

Na veel gesprekken met het bestuur van Stichting de Wereld van Anna Sophie en een brainstormsessie met de betrokken ouders, ontstond de behoefte om het anders te doen. Geen risico’s. Wel zorgzekerheid. Het ouderinitiatief Stichting de Wereld van Anna Sophie werd het Mooi Leven Huis Zwolle.

Stichting de Wereld van Anna Sophie blijft betrokken als financiële steunstichting, maar is niet verantwoordelijk voor de organisatie van het Mooi Leven Huis Zwolle.

Evenwaardige samenwerking

Het Mooi Leven Huis Zwolle wordt een (t)huis voor kinderen/(jong)volwassenen met een verstandelijke en/of (zeer ernstig) meervoudige beperking, waarbij mooi leven en passende zorg ontstaan door een evenwaardige samenwerking tussen zorgprofessional, de bewoner en zijn of haar familie, diens netwerk en de omgeving. Kortom, een nieuwe vorm van wonen, leven én werken.

Anders vasthouden

Als ouder van een zorgintensief kind is loslaten van je kind lastiger dan van kinderen die op een natuurlijke wijze hun eigen weg gaan. Daarom is het fijn om onderdeel te blijven van het (nieuwe) leven van je kind. Ook als zij het huis uitgaan.

In het Mooi Leven Huis Zwolle heeft je kind een eigen studio waar hij/zij verblijft als het eigen gezin of andere bekenden uit de privé omgeving aanwezig zijn. Op zo’n moment is er geen professionele zorg aanwezig. Daarnaast woont elk kind in een groep. Daar heb je een gezamelijke woonkamer voor bewoners en zorgprofesionals.

Je kan dus ieder moment naar je kind toe wanneer het jou uitkomt en past in het ritme van jouw kind. Het proces van loslaten wordt hierdoor een proces van anders leren vasthouden op een manier dat bij jouw leven en dat van je zorgintensieve kind past.

Meer weten?

Heb je belangstelling voor het Mooi Leven Huis als toekomstige woonomgeving voor je zoon of dochter of wil je meer informatie?

Samen

Van het gezin wordt een actieve rol verwacht. De zorgaanbieder zorgt voor de (zorg)begeleiding en het netwerk zorgt voor de rest, zoals gezellige uitjes, activiteiten, hobby’s, tuinonderhoud, etc. Het is de bedoeling dat hierdoor een groot netwerk ontstaat, waarin alle bewoners opgenomen zijn. Dat kan alleen als ieder kan en mag zijn wie die is. In een omgeving die je de ruimte geeft. Hoe groot die verschillen tussen bewoners, ouders en medewerkers ook zijn. We hebben elkaar nodig, staan open voor verschillen en laten ons verassen door mooie verbindingen

Bouw je mee?

Vanuit de Steunstichting De Wereld van Anna Sophie (ANBI) zetten wij ons in voor het werven van financiële middelen om de wensen, ter verbetering van het welzijn van de toekomstige bewoners van het Mooi leven huis Zwolle, in vervulling te kunnen laten gaan. Wil jij meehelpen

Wil je meer informatie?

Neem gerust contact op met ons via onderstaand formulier. 

Scroll naar boven