Dit was ons jaar

Dit was ons jaar

Dit was ons jaar

Een jaar met sociale afstand. In quarantaine met je gezin of alleen. Hoe groot is het verschil met ons “normale leven” met Anna? We ontdekten dat we de Covid-19 maatregelen min of meer al jaren toepassen tijdens de dagen dat we voor Anna zorgen. Het grote verschil is nu, dat iedereen in quarantaine zit. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Het maakt ons wereldwijd lotsverbonden.

Ons gezin

Doordat Anna Sophie een lange tijd thuis kwam te zitten zonder extra zorgondersteuning, kwamen we met ons gezin in een soort overlevingsstand. Alles draaide volledig om de zorg en ritme van Anna. We realiseerden ons temeer hoe waardevol de (ambulante) begeleiders van Anna Sophie zijn. Ode aan jullie. Ode aan de zorg! Ook voelde ik hoe belangrijk het is om als ouder van een zorgintensief kind juist extra goed voor jezelf te zorgen. Een veel gehoorde opmerking die pas binnenkomt wanneer je aan den lijve ondervindt wat er gebeurt als je het niet doet. Om op te laden, maakten we dit jaar veel wandelingen door de natuur. 

Tijdens de eerste lockdown trokken we ons een aantal weken terug op een natuurcamping en vonden we de rust door ons af te zonderen van alle negatieve berichtgevingen. We gingen “gezapig cocoonen”. En tussen de lockdown door, trokken we op goed geluk bijna 5 weken met ons gezin in de caravan door Frankrijk. Onze reisverhalen heb je wellicht gevolgd via Instagram #annawashierenwijook En tijdens de zomervakantie vroeg ik mezelf af of het nog steeds zinvol is en goed voelt om over onze persoonlijke ervaringen te schrijven. Het antwoord was volmondig “ja!” De verhalen blijken andere ouders te inspireren, het verbindt, geeft hoop en betekenis.

Stichting de Wereld van Anna Sophie

Ondanks Covid-19, wisten veel nieuwe mensen het online platform van Stichting de Wereld van Anna Sophie te vinden. Hierdoor bereikten we nieuwe geïnteresseerde ouders voor het ouderinitiatief: het samenbouwen van een (t)huis voor jongvolwassenen met een (zeer) ernstig meervoudige beperking. Ook maakten we dit jaar onze plannen voor het opzetten van een woonvorm (ouderinitiatief) bekend aan gemeente Zwolle. Samen met het bestuur besloten we dit jaar niet actief nieuwe donateurs te werven. 

We vonden het niet gepast vanwege de (economische) gevolgen van Covid-19. Ondanks dit besluit hebben we toch een aantal prachtige giften en nieuwe vrienden van Anna Sophie mogen verwelkomen. En daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!

Plannen voor 2021

  • We hopen dat Anna in 2021 gebruik kan gaan maken van een spraakcomputer.
  • Er staat een kennismaking met 10 nieuwe ouders van mogelijk toekomstige bewoners op de agenda. 
  • In 2021 realiseren we een nieuwe website voor (Stichting) De Wereld van Anna Sophie.
  • .. en nog veel mooie plannen. Blijf je ons volgen? 

Tot slot....

Voor nu wil ik jou graag bedanken als volger, vriend of donateur. Dankzij jou kan ik de kennis over het leven met een gehandicapte dochter delen en bouwen we samen een (t)huis voor jongvolwassenen met een (zeer) ernstig meervoudige beperking. Ik wens je een gezond en liefdevol 2021!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven