Hoe kan ik je helpen

Welkom, ik ben Stephanie van Witzenburg

Een goed leven voor naasten en mensen met een ernstig meervoudige beperking.

Ik ben iemand die alles uit het leven wil halen. Een levensgenieter. Dat gevoel werd alleen maar sterker toen mijn bijzondere dochter Anna in 2013 werd geboren met een ernstig meervoudige beperking.

Sindsdien is “Een goed leven voor naasten en kinderen met een beperking” mijn levensmissie geworden. 

Naast initiatiefnemer van het ouderinitiatief Stichting de Wereld van Anna Sophie, begeleid ik ouders van bijzondere kinderen met het leren omgaan met levend verlies en coach ik mantelzorgers met het vinden van balans en mogelijkheden binnen allerlei beperkingen die het leven met zich meebrengt. Lees verder 

Ook geef ik advies, lezingen en gastlessen aan zorgorganisaties en scholen over het leven met een zorgintensief kind en levend verlies. Daarnaast zet ik me in voor een inclusieve samenleving en deel ik kennis en ervaring over toegankelijk recreëren en kamperen. Meer lezen over het aanbod

Welkom, ik ben Stephanie van Witzenburg

Een goed leven voor naasten en mensen met een ernstig meervoudige beperking.

Ik ben iemand die alles uit het leven wil halen. Een levensgenieter. Dat gevoel werd alleen maar sterker toen mijn bijzondere dochter Anna in 2013 werd geboren met een ernstig meervoudige beperking.

Sindsdien is “Een goed leven voor naasten en kinderen met een beperking” mijn levensmissie geworden. 

Naast initiatiefnemer van het ouderinitiatief Stichting de Wereld van Anna Sophie, begeleid ik ouders van bijzondere kinderen met het leren omgaan met levend verlies en help ik mantelzorgers met het vinden van balans en mogelijkheden binnen allerlei beperkingen die het leven met zich meebrengt. Lees verder 

Ook geef ik advies, lezingen en gastlessen aan zorgorganisaties en scholen over het leven met een zorgintensief kind en levend verlies. Daarnaast zet ik me in voor een inclusieve samenleving en deel ik kennis en ervaring over toegankelijk recreëren en kamperen. Meer lezen over het aanbod

Tijd en aandacht voor jezelf is vaak geen prioriteit terwijl net dat - zelfzorg - helpt om voor je bijzondere kind te zorgen.

Stephanie van Witzenburg

Over mijn reis

Kenmerkend voor wie ik ben is mijn openheid, empathie, nieuwsgierigheid en inlevingsvermogen. Ik heb een flinke dosis levenslust, energie en enthousiasme.

Toen ik in 2017 vast kwam te zitten tussen de zorg voor Anna en mijn eigen ambities, besloot ik het roer helemaal om te gooien. Ik kon ook niet anders. Ik belande bij de neuroloog met vrij ernstige vermoeidheidsklachten en enige tijd later werd ik gediagnosticeerd met een hartritmestoornis.

Ik besloot alleen nog te doen wat ik het allerbelangrijkste vind, goed te combineren is met de zorg voor Anna én de wereld een heel klein beetje mooier maakt.

Vanuit eigen interesse naar de impact van een ingrijpende levensgebeurtenis op mensen, startte ik daarom in 2018 met de opleiding Rouw- en verliesbegeleiding. Ik raakte zo enthousiast over thema’s als levenskracht, veerkracht en balans dat ik hierna nog een aantal cursussen en trainingen volgde over o.a. de ademhalingstechniek van Buyteko en Mindfulness.

In 2020 startte ik met de opleiding Holistische coachen om meer lichaamsgerichte begeleiding toe te passen.

Ik heb ervoor gekozen om de opbrengsten te schenken aan Stichting de Wereld van Anna Sophie. Zo doe ik precies wat goed is voor mij, de wereld een beetje mooier maakt én goed te combineren is met de zorg voor mijn bijzondere dochter Anna.

Inspirerende verhalen en filmpjes over mijn werk bekijk je hier. 

 

Particulieren

Als ervaringsdeskundige en gecertificeerde Rouw- en verliesbegeleider en Holistisch Coach begeleid ik ouders van bijzondere kinderen en mantelzorgers om (meer) rust, balans en richting in het leven als "mantelzorger" te ervaren.

Organisaties

Ik geef advies, lezingen en gastlessen over het leven met een zorgintensief kind en levend verlies. Ik combineer persoonlijke ervaringen met professionele inzichten vanuit de Rouw- en verliesbegeleiding.

Geef mij de kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, en de wijsheid om het verschil hiertussen te zien.

Franciscus van Assisi

Herken je dit?

Het zorgen voor je bijzondere kind of dierbare met een beperking kan soms best intensief en eenzaam zijn. Je staat altijd aan en soms voel je je machteloos of overspoeld door zorgen over de toekomst of alles wat je nog moet regelen.

Natuurlijk zorg je uit liefde. Je gooit je schouders eronder en gaat door in een doe-modus. Je stelt hoge eisen aan jezelf en hierdoor ben je eigenlijk het contact met jezelf een beetje kwijt. Dat kan je heel lang volhouden en brengt je ook ver, maar ook ver weg van jezelf.

Eigenlijk zou je meer rust en balans willen ervaren. Minder willen piekeren en meer genieten. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan steun en houvast wanneer het verdriet weer oplaait, verergert of juist vast zit. Of gewoon een luisterend oor van iemand die écht begrijpt hoe het is. Ontdek wat ik voor jou kan betekenen

Ontdek wat ik voor jou kan betekenen

Scroll naar top