Samenwerkingen

Even voorstellen

Een goed leven voor naasten en mensen met een ernstig meervoudige beperking.

Sinds de geboorte van Anna schrijf ik over de Wereld van Anna Sophie die een ernstig meervoudige beperking heeft. Daarnaast ben ik initiatiefnemer van het wooninitiatief Mooi Leven huis Zwolle en oprichter van de steunstichting De wereld van Anna Sophie. Ook zet ik me vanuit verschillende organisaties in voor een goed leven voor naasten en kinderen met een beperking.

Even voorstellen

Een goed leven voor naasten en mensen met een ernstig meervoudige beperking.

Sinds de geboorte van Anna schrijf ik over de Wereld van Anna Sophie die een ernstig meervoudige beperking heeft. Daarnaast ben ik initiatiefnemer van het wooninitiatief Mooi Leven huis Zwolle en oprichter van de steunstichting De wereld van Anna Sophie. Ook zet ik me vanuit verschillende organisaties in voor een goed leven voor naasten en kinderen met een beperking.

Spijt

Samenwerken

Ik geef advies, voorlichting en gastlessen over het leven met een zorgintensief kind en thema’s als levend verlies en inclusie. Ik combineer persoonlijke ervaringen met professionele inzichten vanuit de Rouw- en verliesbegeleiding.

Daarnaast zet ik me in voor een inclusieve samenleving en deel ik kennis en ervaring over toegankelijk recreëren en kamperen. Ben je als (zorg)organisatie geïnteresseerd in een samenwerking?

Stephanie van Witzenburg

Over mijn reis

De naam De Wereld van Anna Sophie heb ik niet zomaar bedacht. Reizen en de wereld staan centraal in mijn leven. Vanwege een minder fijne jeugd in een disfunctioneel gezin, kwam ik op dertienjarige leeftijd in een pleeggezin terecht. Ik was zestien toen ik Friesland voorgoed achter me liet en op kamers in Zwolle ging wonen om daar een opleiding Toerisme te volgen. Nadat ik voor een stage in Amsterdam had gewoond, boekte ik een enkele reis Turkije. Zonder plan in een nieuwe onbekende wereld.

Ik werkte een aantal jaar in verschillend landen voordat ik de vader van Anna (en de jongens) in 2009 ontmoette. We besloten samen te wonen en ik ging opnieuw studeren (Breda) en werkte een aantal jaar als reisbureaumanager en later bij Oad Reizen op kantoor.

Toen ik in 2013 moeder werd van Anna Sophie belande ik opnieuw in een onbekende wereld: de wereld van zorg. En mijn eigen – op dat moment nog vrij onbekende – innerlijke wereld. Mijn coping “schouders eronder en door” bleek ineens niet meer bestand tegen de grote zorgen, verdriet en angsten wat zich in de beginjaren afspeelde rondom mijn dochter Anna. 

Vanuit interesse naar de impact van ingrijpende levensgebeurtenissen op mensen volgde ik in 2018 de opleiding Rouw- en verliesbegeleiding. 

de reis naar binnen

De reis naar binnen

Ik raakte zo enthousiast over thema’s als hechting, levend verlies en veerkracht dat ik na de opleiding Rouw en verliesbegeleiding nog een aantal cursussen en trainingen volgde. over de ademhalingstechniek van Buyteko, Mindfulness en over de coachmethode: Acceptance and Commitment Therapy (ACT). In 2020 startte ik met de opleiding Holistische coachen. Deze opleiding heb ik nog niet afgerond. 

Met jou op reis

Af en toe krijg ik de vraag van andere zorgouders of ik ze wil coachen of begeleiden. E-coaching bleek een heel geschikt middel hiervoor te zijn. 

Inmiddels coach en begeleid ik een aantal jaar zorgouders en mantelzorgers. Niet alleen komen mijn opleidingen hier goed van pas, ook mijn eigen ervaring als moeder van een zorgintensief kind zorgt ervoor dat ik me goed kan inleven in de coachee. 

E-coaching voor jou

Als zorgouder komt er veel op je af, zowel emotioneel alsook in het faciliteren van de zorg. Tijdens E-coaching ben ik er voor jou om samen te ontdekken hoe jij de zorgen beter kan dragen. Soms is dat omdat je vastloopt in gevoelens van rouw, schuldgevoel of angst. En soms help ik met hele praktische (zorg)vragen en maak ik gebruik van mijn eigen netwerk. (gemeente, cliëntondersteuners, zorgplatforms etc.) 

We hebben contact via de telefoon, teams en e-mail. Net wat jou (en mij) uitkomt. Een verwijzing is niet nodig. Als mijn verhaal je aanspreekt, hebben een gratis intake van 30 minuten.

Hierna volgt een plan van aanpak. Soms heb je genoeg aan één sessie, soms is er meer tijd nodig. Meer informatie en tarieven staan in de folder: Informatie E-coaching voor zorgouders

Als ik iets voor jou kan betekenen stuur me dan gerust vrijblijvend een mailtje via het contactformulier. 

“Geef mij de kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, en de wijsheid om het verschil hiertussen te zien.”

Organisaties waar ik bij betrokken ben / of ben geweest.

 • Toegankelijk Zwolle
  2020 – heden
  Meedenken / schouwen toegankelijke en inclusieve speeltuinen voor kinderen met een beperking. 
 • Participatieraad Zwolle
  2021 – heden
  Lid participatieraad & Lid Klankbordgroep Mantelzorgers/Naasten.
  – De Participatieraad Zwolle adviseert het College van Burgemeester en Wethouders over de thema’s werk en inkomen, jeugdhulp, zorg, welzijn, wonen en leefbaarheid. 
 • MantelzorgNL
  2017 – heden
  Blogger & voorlichter
 • Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 
  2018 tot 2022
  -Input geven over beslissingen uit het gehandicapten programma Volwaardig leven
  -Betrokken bij actielijnen uit het programma: Innovatie Impuls & Naasten ontzorgen
 • Stichting Philadelphia
  2022 – heden
  -Publicatie columns over Anna
 • Stichting Downsyndroom
  2021 – heden
  Columnist Downup magazine
 • Diverse Alzheimer cafés
  2019 -2020
  Voorlichting en informatie Rouw- en verlies (levend verlies)
 • MENZIS en CZ
  2020
  Trainingen / Voorlichting gegeven over Levend verlies
 • Academy Het Dorp
  2021
  Tafeldame van Gijs Wanders tijdens Zorg bestuurdersbijeenkomst Innovatie Impuls
 • Profilazorg
  2021
  Gastspreker over E-health
Scroll naar boven