Steun ons wooninitiatief

Stichting de Wereld van Anna Sophie zet zich in voor het werven van financiële middelen om de wensen, ter verbetering van het welzijn van de bewoners van het Mooi leven huis Zwolle, in vervulling te kunnen laten gaan.

Bouw jij ook mee?

IBAN nummer: NL91 RBRB 0778 2281 34
T.N.V : Stichting De Wereld van Anna Sophie
Omschrijving: Gift

Een periodieke gift aan Stichting de Wereld van Anna Sophie mag je volledig aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting.

Periodieke giften zijn fiscaal aftrekbaar

Hoeveel aftrek je kan krijgen hangt o.a. af van de manier waarop je een gift aan de Stichting de Wereld van Anna Sophie schenkt. Je kunt giften doen als periodieke gift of als gewone gift. Voldoet jouw gift aan de voorwaarden van een periodieke gift? Dan mag je het hele bedrag van de gift aftrekken. Er geldt geen drempel en geen maximumbedrag voor periodieke giften. Een belangrijke voorwaarde is dat voor deze gift geen tegenprestatie wordt geleverd. Een andere voorwaarde is dat je een overeenkomst ontvangt. (bron: belastingdienst)

Eenmalige gift is fiscaal aftrekbaar

Je kan je eenmalige gift aftrekken. Er geldt wel een drempel en een maximum voor gewone giften. Het drempelbedrag voor gewone giften is 1% van je drempelinkomen met een minimum van € 60. Wat je meer hebt betaald dan dit drempelbedrag, mag je aftrekken. Het drempelinkomen is het totaal van je inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder uw persoonsgebonden aftrek. Je mag niet meer aftrekken aan gewone giften dan het maximum: 10% van je drempelinkomen. Heb je het hele jaar een fiscale partner of kies je ervoor om het hele jaar als fiscale partners beschouwd te worden? Tel dan de gewone giften van jou en je fiscale partner bij elkaar op. Om de drempel te berekenen, tel je de drempelinkomens van jullie samen bij elkaar op. (bron: belastingdienst)

Nalaten aan een goed doel

Steeds meer mensen nemen een gift aan een goed doel op in hun testament. Als je dat ook overweegt, bedenk dan dat Stichting de Wereld van Anna Sophie elke gift – groot én klein – zeer waarderen.

Bovendien laat je de wereld iets bijzonders na.

Met een nalatenschap kun je na overlijden belastingvrij schenken aan een goed doel. Wil je onze Stichting (een deel van je) geld of goederen nalaten, dan moet je dat laten vastleggen in een testament.(Een notariële akte)

Een zelfgeschreven document is in dit geval niet officieel rechtsgeldig.

De notaris kan daarbij adviseren, en hij of zij stelt ook het uiteindelijke testament op. Ook kun je overwegen of je legaten in het testament wilt opnemen. Een legaat is een vastgelegd deel van een erfenis, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille of een vast bedrag. Natuurlijk kun je je nalatenschap op elk gewenst moment wijzigen.

– Dankjewel voor je gift –

ANBI doel
Scroll naar boven