Onze sponsoren en donateurs

We zijn heel blij met ons sponsoren en zetten ze hier graag even in de spotlights.

Particuliere donateurs

We zijn ontzettend blij met onze particuliere donateurs. De stichting heeft inmiddels 37 particuliere donateurs die ons jaarlijks steunen.

Ik wil een donatie doen

Een woonvorm realiseren kan niet zonder jouw hulp.

Periodieke giften zijn volledig aftrekbaar
Hoeveel aftrek je kan krijgen hangt o.a. af van de manier waarop je een gift aan de Stichting de Wereld van Anna Sophie schenkt. Je kunt giften doen als periodieke gift of als gewone gift. Voldoet jouw gift aan de voorwaarden van een periodieke gift? Dan mag je het hele bedrag van de gift aftrekken. Er geldt geen drempel en geen maximumbedrag voor periodieke giften. Een belangrijke voorwaarde is dat voor deze gift geen tegenprestatie wordt geleverd. Een andere voorwaarde is dat je een overeenkomst ontvangt. (bron: belastingdienst)

Eenmalige gift is (deels) aftrekbaar
Je kan je eenmalige gift aftrekken. Er geldt wel een drempel en een maximum voor gewone giften. Het drempelbedrag voor gewone giften is 1% van je drempelinkomen met een minimum van € 60. Wat je meer hebt betaald dan dit drempelbedrag, mag je aftrekken. Het drempelinkomen is het totaal van je inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder uw persoonsgebonden aftrek. Je mag niet meer aftrekken aan gewone giften dan het maximum: 10% van je drempelinkomen. Heb je het hele jaar een fiscale partner of kies je ervoor om het hele jaar als fiscale partners beschouwd te worden? Tel dan de gewone giften van jou en je fiscale partner bij elkaar op. Om de drempel te berekenen, tel je de drempelinkomens van jullie samen bij elkaar op. (bron: belastingdienst)

Scroll naar boven