Wandelsessie “Mijn koers”

159,00

Je zorgt uit liefde voor je bijzondere kind of dierbare met een beperking. Toch merk je dat je altijd “aan staat”, jezelf regelmatig wegcijfert en “geleefd wordt”. Tijd om je wandelschoenen aan te trekken en je eigen koers te bewandelen. Ik loop een stukje met je mee.

 • Je gaat ontdekken wat écht belangrijk en van waarde is voor jou en hoe je hiernaar kunt leven.
 • Je leert dat (negatieve) gedachten “maar” gedachten zijn. Je krijgt oefeningen (mee) om te leren hoe je om kunt gaan met negatieve gedachten en lastige emoties.
 • Incl. mini lesje Mindful wandelen. (handig voor thuis).
 • 2,5 uur in het bos locatie Ommen of Heerde (of rolstoel pad Lemele).
 • Wandelroute van 5 a 7 kilometer op jouw snelheid.
 • Incl. gezonde picknick.
 • Incl. inspiratieboek vol tips en achtergrond info.
 • Incl. voor- en nagesprek.
 • En meer… zie uitgebreide beschrijving hieronder.
Categorie: Tag:

Wandelsessie “Mijn koers”

 

Albert Lincoln zei ooit: ‘The best way to predict the future is to create it. Maar die vlieger gaat lastig op wanneer je dagelijks wordt geleefd door zorg- en regeltaken voor je bijzondere kind of dierbare met een beperking. Natuurlijk zorg je uit liefde en voel je je misschien helemaal geen “mantelzorger”. Je houdt immers ontzettend veel van je kind.

Herken jij jezelf in deze punten?

 • Je staat altijd “aan”
 • Je bent zoekende en weet niet goed wat nou echt bij jou past.
 • Je eigenlijk “geen tijd” hebt om bij je gevoel stil te staan, je moet door.
 • Je weet dat je eigenlijk teveel van jezelf vraagt, maar je hebt het gevoel dat je geen keus hebt.
 • Als je nee zegt voel je je schuldig en daarna heb je het gevoel dat je moet compenseren of extra aardig moet zijn.

Wanneer je jouw eigen koers bepaalt, raak je nooit de weg kwijt.

Na onze wandelsessie:

 • Weet je (weer) wat écht belangrijk is voor jou.
 • Weet je hoe je jouw (nieuwe) persoonlijke waarden kan ontdekken en hoe je hiernaar kunt leven.
 • Weet je dat (negatieve) gedachten “maar” gedachten zijn. En leer je hoe je om kunt gaan met negatieve gedachten en moeilijke emoties.
 • Incl. een mini lesje Mindful wandelen. (handig voor thuis).
 • Weet je hoe je  (meer / weer) vertrouwen krijgt in de toekomst.
 • Je leert hoe je vaker kunt ontspannen doormiddel van super korte ademoefeningen en aandacht oefeningen en: wandelen.
 • Voel je je fris en ontspannen

Dit is wat het programma inhoudt

 • Vrijblijvende intake om te kijken of het klikt.
 • Wandelroute van circa 5 a 7 kilometer.
  Locatie: Ommen of Heerde. (je ontvangt een google Maps markering.)
 • Duur: 2,5 uur. Oei, dat klinkt lang, maar we stoppen regelmatig om een (ontspanning) oefening te doen.
 • Incl. drinken en gezonde snacks.
 • Incl. inspiratieboek boordevol tips en achtergrond informatie.
 • Eén telefonisch afspraak na de wandeling

Als we bewegen in de buitenlucht, begint alles te stromen.
Tijdens het wandelen wordt alles minder zwaar.

Kosten

Totaal: € 159,-

Vrijgesteld van BTW. Het betreft een donatie met tegenprestatie. Dus je helpt niet alleen jezelf, maar je bouwt ook mee aan een droom om in 2030 voor 8 jong volwassenen met een (zeer) ernstig meervoudige beperking een kleinschalige woonvorm te realiseren.

 

Als je twijfelt over dit programma

Twijfel je over het programma? Of heb je vragen? Neem dan vooraf even contact op met mij via info@dewereldvanannasophie.com. en ik mail je zo snel mogelijk terug om jouw vragen te beantwoorden. Ik kan dan met je meedenken of dit programma bij je past.

 

Over mij

Vanuit eigen interesse naar de impact van een ingrijpende levensgebeurtenis op mensen, startte ik in 2018 met de opleiding Rouw- en verliesbegeleiding. Ik raakte zo enthousiast over thema’s als levenskracht, veerkracht en balans dat ik hierna nog een aantal cursussen en trainingen volgde over o.a. de ademhalingstechniek van Buyteko, Mindfulness en over de coachmethode: Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

In 2020 startte ik met de opleiding Holistische coachen om meer lichaamsgerichte begeleiding toe te passen. Deze opleiding hoop ik in 2021 af te ronden.

In 2019 besloot ik mijn professionele- en persoonlijke inzichten te delen en sindsdien begeleid ik ouders van bijzondere kinderen en mantelzorgers. De opbrengsten schenk ik (tot 2015) volledig aan de Stichting de Wereld van Anna Sophie.

Over mijn werkwijze

Ik probeer de gevoelens en gedachten als coach en begeleider niet te veranderen. Simpelweg omdat het heel normaal is dat we af en toe en soms een langere tijd nare gevoelens en gedachten hebben.

Sterker nog, het veranderen van (ongewenste) denkpatronen is haast niet te doen. Hetzelfde geldt voor het sturen of wegduwen van pijnlijke emoties. In tegenstelling tot wat veel therapeuten en bewezen onderzoeken wél doen beweren. (RET methode).

Pijnlijke gevoelens wegduwen of gedachten leren sturen betekent vaak dat ze “ergens” in je lichaam gaan vastzitten. Of dat jij een rol gaat aannemen (coping) die eigenlijk niet bij je past.

Ik werk anders: ik verander de relatie die we hebben met deze gedachten en gevoelens. Hierdoor ontstaat een mildere levenshouding (Acceptance) en word je vrijer en veerkrachtiger.

Dit wordt de ACT methode genoemd waarbij de focus ligt op het aanvaarden van gedachten en gevoelens door te bedenken dat het ‘maar’ gedachten zijn. We hoeven er niet naar te handelen door ze weg te duwen of ze te veranderen. Je kan ze bewust opmerken en erbij blijven.

Doordat je niet hoeft te worstelen (vechten, vluchten, afleiding, rol aannemen etc.), ontstaat er vanzelf meer ruimte en energie die je kan richten op datgene wat écht belangrijk en van waarde is en jouw leven verrijken. Vanuit daar kan je op eigen kracht en wijsheid actie ondernemen (commitment) ondanks en met alle hinderlijke gevoelens en gedachten.

“Geef mij de kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, en de wijsheid om het verschil hiertussen te zien.”

Franciscus van Assisi

Ervaringen van anderen:

 

Janneke – moeder van Sander (16) met CP
“Ik kwam via de Psychologie magazine bij Stephanie terecht. Ik had erg het gevoel geleefd te worden door drukke baan en als moeder van mijn gehandicapte zoon en andere 2 kinderen. Stephanie heeft mij super goed geholpen met nieuwe inzichten over wat belangrijk is voor mij. Fijne inzichten over mijn schuldgevoelens en het verdriet wat ik regelmatig voel. De tips en oefeningen zijn heel makkelijk en kosten geen extra tijd. Ook fijn dat ze mij begrijpt als moeder van een gehandicapt kind. Scheelt zoveel! De wandelsessie in Ommen is echt een aanrader. Zo fijn!! Het was het stuk rijden meer dan waard. De oefeningen die ik daar geleerd heb pas ik nog altijd toe tijdens het wandelen.”

Melissa (dochter 9 maanden met Syndroom van Down)

“Mijn dochter is te vroeg geboren en heeft een hartafwijking en Downsyndroom. De geboorte was echt traumatisch. Op advies van neonatologie verpleegkundige hulp gaan zoeken om even te praten met iemand. Ik heb 4 sessies gedaan en ga zeker terugkomen. Stephanie luistert echt goed en zo fijn dat ze het begrijpt. Het was echt een moment voor me zelf. We hebben veel ademhalingsoefeningen gedaan en bodyscan omdat ik erg in me hoofd zit door alle zorgen. Ook door vroeger. Stephanie heeft me zoveel vertrouwen gegeven dat ik het kan. Je bent een topwijf Stephanie. Dankjewel!!”

 

“Just living is not enough…
one must have sunshine,
freedom, and a little flower.”
Hans Christian Andersen

Scroll naar boven