Aanbod zorgouders & zorgprofessionals

Naast initiatiefnemer van het ouderinitiatief Stichting de Wereld van Anna Sophie, ben ik rouw en- verliesbegeleider en coach voor naasten en mantelzorgers. Ook zet ik me in voor het realiseren van meer aandacht en ondersteuning voor mantelzorgers en een inclusieve en toegankelijke samenleving. 

Voor zorgouders en mantelzorgers:
Als gecertificeerde rouw- en verliesbegeleider en Holistisch Coach begeleid ik ouders van bijzondere kinderen en mantelzorgers om (meer) rust, balans en richting in het leven als “mantelzorger” te ervaren. Hieronder vind je de verschillende programma’s en tarieven. 

Voor (zorg)organisaties en professionals:
Ik geef advies, voorlichtingen en gastlessen over het leven met een zorgintensief kind en thema’s als levend verlies. Ik combineer persoonlijke ervaringen met professionele inzichten vanuit de Rouw- en verliesbegeleiding. 

Daarnaast zet ik me in voor een inclusieve samenleving en deel ik kennis en ervaring over toegankelijk recreëren en kamperen. Ben je als (zorg)organisatie geïnteresseerd in een samenwerking? Neem dan even contact op. 

Programma's voor ouders & mantelzorgers

1 op 1 programma

Vijf Online individuele sessies a 45 minuten

Omgaan met Levend verlies

  • Leer om te gaan met (lastige) gedachten  en gevoelens van rouw en verlies. 
  •  Incl. inspiratie- en werkboek. 
  • Vergroot je mentale veerkracht.
Wandelsessie mijn koers

Wandelsessie van 2 uur in Ommen of Heerde

Wandelsessie "Mijn koers"

  • Hoe combineer je de zorg voor een dierbare zonder jezelf uit het oog te verliezen?  
  • Leer leven vanuit jouw waarden.
  • Mindful oefeningen voor zorgouders 

E-coaching voor zorgouders

E-coaching voor zorgouders

Als zorgouder komt er veel op je af, zowel emotioneel alsook het faciliteren van de zorg. Tijdens E-coaching ben ik er voor jou om samen te ontdekken hoe jij de zorgen beter kan dragen. We hebben contact via de telefoon, teams en e-mail. Na een gratis intake van 30 minuten, volgt een plan van aanpak. Soms heb je genoeg aan één sessie, soms is er meer tijd nodig. Download folder

Vanwege mijn zwangerschapsverlof start ik weer vanaf augustus 2022.

Tarieven

Voor ouders en mantelzorgers:
De intake (30 min) is gratis. Mijn uurtarief bedraagt ongeveer € 65,- per uur (exclusief reiskosten). De prijs voor bovengenoemde programma’s zijn vaste tarieven.  

Het betreft een donatie met tegenprestatie. Dat betekent dat het bedrag een volledige schenking is aan het ouderinitiatief Stichting de Wereld van Anna Sophie. 

Voor zorgorganisaties:
De intake (30 min) is gratis. Afhankelijk van de werkzaamheden, voorbereiding en type samenwerking varieert het tarief tussen de €75,-  en €125,- per uur. (ex.€0,30 cent p. km. reiskosten / reistijd is € 25 per uur.)

Het betreft een donatie met tegenprestatie. Dat betekent dat het bedrag (ex onkosten en reiskosten) een volledige schenking is aan het ouderinitiatief Stichting de Wereld van Anna Sophie.

Meer informatie?

Heb je een vraag over één van mijn programma’s of wil je graag samen ontdekken hoe ik jou het beste kan helpen? Mail mij gerust.

Organisaties

Ben je als (zorg)organisatie geïnteresseerd in een samenwerking?
Leuk!

Stephanie van Witzenburg

Wie ben ik als coach en begeleider?

Kenmerkend voor wie ik ben is mijn openheid, empathie en inlevingsvermogen. Ik heb een flinke dosis levenslust, energie en enthousiasme. Ik ben heel ruimdenkend en nieuwsgierig naar levenservaringen. 

Vanuit eigen interesse naar de impact van een ingrijpende levensgebeurtenis op mensen, startte ik in 2018 met de opleiding Rouw- en verliesbegeleiding. Ik raakte zo enthousiast over thema’s als levenskracht, veerkracht en balans dat ik hierna nog een aantal cursussen en trainingen volgde over o.a. de ademhalingstechniek van Buyteko, Mindfulness en over de coachmethode: Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

In 2020 startte ik met de opleiding Holistische coachen om meer lichaamsgerichte begeleiding toe te passen. Deze opleiding hoop ik in 2022 af te ronden.

In 2019 besloot ik mijn professionele- en persoonlijke inzichten te delen en sindsdien begeleid ik ouders van bijzondere kinderen en mantelzorgers. Ook geef ik voorlichtingen en informatie avonden aan cliëntondersteuners en heb ik een bijdrage kunnen geven aan een indrukwekkende documentaire over Levend verlies. 

Inspirerende verhalen en filmpjes over mijn werk bekijk je hier. 

 

Mijn werkwijze

Ik probeer de gevoelens en gedachten als coach en begeleider niet te veranderen. Simpelweg omdat het heel normaal is dat we af en toe en soms een langere tijd nare gevoelens en gedachten hebben.

Sterker nog, het veranderen van (ongewenste) denkpatronen is haast niet te doen. Hetzelfde geldt voor het sturen of wegduwen van pijnlijke emoties. In tegenstelling tot wat veel therapeuten en bewezen onderzoeken wél doen beweren. (RET methode).

Pijnlijke gevoelens wegduwen of gedachten leren sturen betekent vaak dat ze “ergens” in je lichaam gaan vastzitten. Of dat jij een rol gaat aannemen (coping) die eigenlijk niet bij je past.

Ik werk anders: ik verander de relatie die we hebben met deze gedachten en gevoelens. Hierdoor ontstaat een mildere levenshouding (Acceptance) en word je vrijer en veerkrachtiger. Dit wordt de ACT methode genoemd waarbij de focus ligt op het aanvaarden van gedachten en gevoelens door te bedenken dat het ‘maar’ gedachten zijn. We hoeven er niet naar te handelen door ze weg te duwen of ze te veranderen. Je kan ze bewust opmerken en erbij blijven.

Doordat je niet hoeft te worstelen (vechten, vluchten, afleiding, rol aannemen etc.), ontstaat er vanzelf meer ruimte en energie die je kan richten op datgene wat écht belangrijk en van waarde is en jouw leven verrijken. Vanuit daar kan je op eigen kracht en wijsheid actie ondernemen (commitment) ondanks en met alle hinderlijke gevoelens en gedachten.

“Geef mij de kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, en de wijsheid om het verschil hiertussen te zien.”

Franciscus van Assisi
Janneke
JannekeMoeder van Sander (17) Cerebrale Parese
Lees verder
Ik kwam via de Psychologie magazine bij Stephanie terecht. Ik had erg het gevoel geleefd te worden door drukke baan en als moeder van mijn gehandicapte zoon en andere 2 kinderen. Stephanie heeft mij super goed geholpen met nieuwe inzichten over wat belangrijk is voor mij. Fijne inzichten over mijn schuldgevoelens en het verdriet wat ik regelmatig voel. De tips en oefeningen zijn heel makkelijk en kosten geen extra tijd. Ook fijn dat ze mij begrijpt als moeder van een gehandicapt kind. Scheelt zoveel! De wandelsessie in Ommen is echt een aanrader. Zo fijn!! Het was het stuk rijden meer dan waard. De oefeningen die ik daar geleerd heb pas ik nog altijd toe tijdens het wandelen.
Melissa
MelissaDochter 9 maanden met Syndroom van Down
Lees verder
Mijn dochter is te vroeg geboren en heeft een hartafwijking en Downsyndroom. De geboorte was echt traumatisch. Op advies van neonatologie verpleegkundige hulp gaan zoeken om even te praten met iemand. Ik heb 4 sessies gedaan en ga zeker terugkomen. Stephanie luistert echt goed en zo fijn dat ze het begrijpt. Het was echt een moment voor me zelf. We hebben veel ademhalingsoefeningen gedaan en bodyscan omdat ik erg in me hoofd zit door alle zorgen. Ook door vroeger. Stephanie heeft me zoveel vertrouwen gegeven dat ik het kan. Je bent een topwijf Stephanie. Dankjewel!!
Jordy ter goor
Jordy ter goorMantelzorger voor mijn vrouw met NAH
Lees verder
Mijn vrouw heeft in 2009 een auto-ongeluk gehad waardoor ze blijvend hersenletsel heeft opgelopen. We hebben ons altijd prima gered met behulp van thuiszorg en hulp van mijn schoonouders. Nu ik ook mantelzorger ben geworden voor schoonouders, breekt het me op. Via een goede vriendin in contact gekomen met Stephanie. Stephanie is een prettige gesprekspartner die weet waar ze het over heeft. We hebben gesproken over vastzittend verdriet en grenzen stellen. Ondanks mijn leeftijd toch het fietsen weer opgepakt. Ook prettig: gesprekken via de computer. Dank voor je mooie inzichten. Het ga je goed!
Previous
Next
Scroll naar top